Denna gröt mättar ordentligt tack vare en stor andel mandlar och solrosfrö.

1 dl havregryn
1/2 dl grovhackade mandlar
1/2 dl solrosfrö
2 kryddmått salt
1 tsk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 1/2 dl vatten
1 tsk smör

Antal portioner: 2
Pris per portion: 4 kr
  1. Rosta de hackade mandlarna lätt i en stekpanna.
  2. Rosta sedan solrosfrö (Lätt att bränna någon av dem om man försöker rosta dem samtidigt)
  3. Blanda havregryn, rostade mandlar, rostade solrosfrön, salt, socker, vaniljsocker, kardemumma, kanel och vatten i en kastrull.
  4. Koka upp och låt sedan puttra på medelhög värme tills konsistensen är bra (ca 3 minuter).
  5. Rör i en liten klick smör.

Servera gärna med skivade äpplen eller färska bär.