Pasta med musslor. Här med blåmusslor istället för de klassiska vongolemusslorna.

500 g pasta
3 sardeller
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
150 g körsbärstomat
Rapsolja

Antal portioner: 4
  1. Tvätta musslorna.
  2. Hacka sardellerna, vitlöken och persiljan.
  3. Ta bort kärnorna ur tomaterna.
  4. Koka upp vatten och häll i musslorna.
  5. Låt koka under lock ett par minuter.
  6. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Spara kokvattnet.
  7. Plocka ut musslorna ur skalet men spara några i sina skal till garnering.
  8. Koka pastan.
  9. Värm oljan i en kastrull.
  10. Fräs snabbt sardeller och vitlök i oljan. Vitlöken ska inte bli brun.
  11. Lägg i alla musslor, persilja och tomat samt en deciliter av musselvattnet i kastrullen.
  12. Häll över pastan samt 2 dl av pastavattnet i kastrullen med musslorna.
  13. Rör runt, koka några minuter och låt pastasåsen bli lite krämig.