Makalöst luftiga frallor.

2 msk mjöl
2 msk vatten
2 msk mjölk

Antal frallor: 10 st
Pris per fralla: 2 kr
  1. Blanda
  2. Värm på medelvärme under kontinuerlig vispning tills att ingredienserna format en ganska fast pasta (tangzhong).

120 g mjölk
1 msk torrjäst

  1. Värm mjölken till 32-35 grader och blanda i jästen
  2. Låt stå 10 minuter

320 g mjöl
2 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
3 msk/42 g rumstempererat smör

  1. Blanda mjöl, socker, salt.
  2. Blanda i ägg, mjölk- och jästblandningen och tangzhongen.
  3. Knåda ca 5 minuter.
  4. Blanda i smör gradvis och fortsätt knåda tills att smöret är ordentligt inarbetat.
  5. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa under plastfolie i 1-2 timmar (tills att degen dubbat sin storlek).
  6. Forma runda bullar. Ca 80 g deg/bulle.
  7. Låt jäsa under bakduk eller i ett litet utrymme som exempelvis under en plastlåda i 2-3 timmar. Ha tålamod! De ska dubbla sin storlek under jäsningen och om man gräddar dem för tidigt så blir de inte så fluffiga.
  8. Om frön önskas på frallorna finns flera möjliga val. Förslagsvis sprayas de med vatten ur en blomspruta och sedan strös vallmofrön över dem.
  9. Värm ugnen till 190 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
  10. Häll ett par dl vatten i ugnsformen i botten av ugnen när bröden stoppas in.
  11. Grädda till gyllenbruna (ca 10 minuter på 190 grader C).

Övernattfrallor

Följ instruktionerna här ovan. När frallorna formats ställs de in på en plåt i kylen och får jäsa över natten. Ta fram plåten och grädda enligt ovan.