Helt makalös krämighet!
Portioner: 12 st á 1 dl.
Aktuellt recept
8,5dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
En nypa salt
1 tsk vaniljpulver
9 äggulor
1 dl strösocker
Tillagningsdetaljer
- Koka upp grädde, mjölk och vanilj och låt sjuda i 2-3 minuter. Detta är för att grädden ska ta ordentlig smak av vaniljstången. Ett alternativ är att lägga i vaniljen i kall grädde dagen innan och låta den dra över natten.
- Kyl mer i vattenbad eller kylskåp till under 40 grader.
- Mixa äggulorna, socker, salt och grädden
- Häll upp i burkar
- Sous vida på 85 grader i 1 timme
- Svalna av i isbad i ca 30 minuter
- Ställ in i kylen 3 timmar
- Innan servering häller man över ett tunt lager socker som smälts med brännare
Tidsåtgång: 5 timmar men mest pga kyltiderna