Choklad, kaffe, brynt smör och salt i en magiskt god kaka.
200 g smör
6 dl vetemjöl
3 msk kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl mjölk
1 krm salt
Kaka
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna 25×35 cm
- Bryn smöret.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i 3 min.
- Sikta i mjölblandningen och tillsätt mjölk och smör.
- Rör ihop till en slät smet.
- Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är torr.
- Låt kakan svalna.
Glasyr
60 g smör
450 g florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 1/4 dl kallt starkt kaffe
- Smält smöret.
- Rör ihop florsocker, vaniljsocker och kakao.
- Tillsätt smör och kaffe och blanda till en slät glasyr.
- Fyll en spritspåse med glasyren. Den kan förvaras i kyl länge utan att bli dålig.
- Spritsa ut ett lager glasyr på kakan när den ska serveras. Glasyren flyter ut fint och blir slät på någon minut.
- Strö på kokos.
Ett alternativ till kokos är flingsalt.