Du kommer aldrig tro vad som hände sen!
250 g jordgubbar
1 limefrukt
1 dl strösocker
1 1/2 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
- Riv bort det gröna skalet från limen med ett fint rivjärn.
- Pressa ur limejuicen.
- Mixa limeskal, limejuice, jordgubbar och strösocker.
- Blanda tills sockret löst sig.
- Lägg gelatinet i blöt i 5 minuter.
- Krama ur vattnet ur gelatinet och smält det försiktigt i micron.
- Blanda ner gelatinet i jordgubbssåsen.
- Vispa grädden.
- Vänd ner grädden i jordgubbssåsen.
- Fyll en spritspåse med moussen och lägg den i kylen i minst 2 timmar.
- Klipp upp spritspåsen och gå loss på tårtor, bakelser, glass, syskon eller vad som helst som behöver en dos av söt och god mousse.