Testa mer eller mindre galna smakkombinationer!

800 g vetemjöl
14 g torrjäst
1/2 dl strösocker
2 tsk salt
656 g vatten (45° varmt)

Antal portioner: 4
  1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  2. Häll i vattnet och rör ihop en deg.
  3. Täck över med plastfolie och låt jäsa 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°.
  5. Dela upp degen i fyra delar.
  6. Lägg ut två av delarna på ett bakplåtspapper.
  7. Blöt händerna och platta ut degen till någon cm tjocklek.
  8. Ofta är det bra att förgrädda pizzabotten 5 minuter innan fyllningen läggs på.
  9. Lägg på önskad fyllning. Se förslag här nedan!
  10. Grädda tills att osten fått lagom färg.

Indian monkey

Tomatsås, banan, curry, riven mozzarella

Midsommar

Cremefraiche, salt, riven mozzarella, riven cheddar, räkor, rödlök, gräslök, gräddfil, röd rom, parmesan

I detta fall gräddas pizzan med créme fraiche, salt, riven mozzarella, riven cheddar tills den fått fin färg. Först därefter lägger man på räkor, rödlök, gräslök, gräddfil, röd rom och parmesan.