Testa mer eller mindre galna smakkombinationer!
800 g vetemjöl
14 g torrjäst
1/2 dl strösocker
2 tsk salt
656 g vatten (45° varmt)
Antal portioner: 4
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Häll i vattnet och rör ihop en deg.
- Täck över med plastfolie och låt jäsa 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela upp degen i fyra delar.
- Lägg ut två av delarna på ett bakplåtspapper.
- Blöt händerna och platta ut degen till någon cm tjocklek.
- Ofta är det bra att förgrädda pizzabotten 5 minuter innan fyllningen läggs på.
- Lägg på önskad fyllning. Se förslag här nedan!
- Grädda tills att osten fått lagom färg.
Indian monkey
Tomatsås, banan, curry, riven mozzarella
Midsommar
Cremefraiche, salt, riven mozzarella, riven cheddar, räkor, rödlök, gräslök, gräddfil, röd rom, parmesan
I detta fall gräddas pizzan med créme fraiche, salt, riven mozzarella, riven cheddar tills den fått fin färg. Först därefter lägger man på räkor, rödlök, gräslök, gräddfil, röd rom och parmesan.