Svensk fikaklassiker!

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Förbered en stor bakform med bakplåtspapper som smörjes med lite smör.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker ordentligt fluffigt.
  5. Sikta mjölblandningen ner i äggfluffet.
  6. Tillsätt mjölken.
  7. Vänd försiktigt ihop smeten.
  8. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  9. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  10. Strö lite strösocker över den färdiggräddade kakan och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper.
  11. Dra bort pappret som var med i ugnen.
  12. Bred ut fyllningen över hela kakan.
  13. Rulla ihop rulltårtan och låt den vila med skarven nedåt.