Perfekt fikatillbehör.
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk nymalen kardemumma
2 krm muskot
1/2 tsk riven ingefära
1 tsk bakpulver
30 g smält smör
100 g finrivna morötter
Fyllning
50 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
- Sätt ugnen på 225° C.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Vänd försiktigt ner i äggfluffet.
- Riv morötterna och ingefäran och vänd ner även dessa i smeten tillsammans med det smälta smöret.
- Bred ut smeten i långpannan.
- Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
- Vänd uppochner på ett sockrat bakplåtspapper.
- Låt svalna.
- Vispa nu smöret till fyllningen i 2-3 minuter.
- Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa ytterligare någon minut.
- Lägg i Philadelphiaosten och vispa tills den är jämt blandad.
- Bred ut över hela kakan.
- Riv över lite limezest.
- Rulla ihop.
Förvara i plastfolie i kylen.