En krämig och proteinrik pastasås som ger en tillfredställande mättnadskänsla. Mustig smak av peppar, färska örter och umami.

380 g kokta gröna linser
380 g kokta svarta bönor
380 g kokta kikärtor
4 dl hastigt stekt championhack
2 medelstora gula lökar
1 1/2 dl havregryn
1 dl rivna rödbetor
1/2 dl B-jäst
3 msk vetemjöl
Peppar
1 tsk salt
3/4 dl tomatpuré
3 msk rödvinsvinäger
2-4 dl Creme Fraiche

  1. Mosa kikärtorna lätt
  2. Stek hackade champinjoner och lök lätt.
  3. Blanda gröna linser, svarta bönor, stekt champinjonhack, havregryn, kikärtor, rivna rödbetor, B-jäst, vetemjöl, salt, peppar och arbeta ihop till en smet med händerna. Mosa inte alla bönor utan låt lite struktur finnas kvar.
  4. Fräs tomatpurén lätt i en gryta och blanda i rödvinsvinäger.
  5. Tillsätt grönsaksblandningen och 2-4 dl creme fraiche.
  6. Krydda gärna med Worcestershiresås, och färska örter (Basilika/oregano/timjan/persilja) efter smak.