Passar utmärkt till pasta!

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
350 g champinjoner
1 tsk strösocker
2 msk tomatpuré
2 tsk ljus soja
4 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver

Antal portioner: 4
  1. Hacka den gula löken.
  2. Stek den i smör på medelhög värme tills den är nästan genomskinlig.
  3. Tillsätt socker, tomatpuré och paprikapulver.
  4. Hacka svampen i lagom stora bitar och låt den steka med löken.
  5. Hacka vitlöken och låt den steka med utan att den får färg.
  6. Häll i vetemjöl och rör runt.
  7. Häll sedan i mjölken och sojan och låt koka tills såsen tjocknat.

Såsen passar till pasta men även till en bit kött. Om du har torkade kantareller kan 10 g av dessa stekas tillsammans med den övriga svampen.