Helt fantastisk att använda som semmelbröd eller att äta som den är.

Konsistens: Mjuk, fluffig och lätt.
Smak: Tydlig smak av kardemumma utan att den blir för skarp. Inte så söt bulle vilket jag tycker passar bra till semmelbröd där mandelmassan ändå bidrar med mycket sötma.

Antal bröd: 7 st

120 g mjölk
1 msk torrjäst

  1. Värm mjölken till 32-35 grader och blanda i jästen
  2. Låt stå 10 minuter

2 msk mjöl
2 msk vatten
2 msk mjölk

  1. Blanda
  2. Värm på medelvärme under kontinuerlig vispning tills att ingredienserna format en ganska fast pasta (tangzhong).

320 g mjöl
1/2 dl (45 g) socker
1 msk kardemumma
1/4 tsk salt
1 ägg
3 msk/42 g rumstempererat smör

  1. Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt.
  2. Blanda i 1 ägg, mjölk- och jästblandningen och tangzhongen.
  3. Knåda ca 5 minuter.
  4. Blanda i smör gradvis och fortsätt knåda tills att smöret är ordentligt inarbetat.
  5. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa under plastfolie i 1-2 timmar (tills att degen dubbat sin storlek).
  6. Forma runda bullar. Ca 90 g deg/bulle.
  7. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar. Bröden ska ha jäst ordentligt (ca dubbel storlek).
  8. Grädda i 10-14 minuter på 175 grader C.
  9. Låt svalna.