Värda att baka själv istället för att köpa färdiga.

225 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/4 dl varmt vatten
2 1/2 msk rapsolja

Antal bröd: 8 små
  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Koka upp vatten.
  3. Tillsätt vattnet och oljan till mjölblandningen och knåda snabbt ihop till en slät deg.
  4. Dela upp degen i 8 delar (48 g/st).
  5. Runddriv och kavla ut lite.
  6. Låt vila under kökshandduk i 15 minuter.
  7. Kavla ut på mjölad yta, så tunt som möjligt.
  8. Stek bröden i en het stekpanna. Ca 30 sekunder på ena sidan. Kortare tid på den andra sidan. Håll koll på färgen.
  9. Lägg upp bröden i en hög under kökshandduk för att bibehålla mjukheten.

Det går utmärkt att frysa dessa bröd.