Smakrik!

2 röda paprikor
400 g krossade tomater
1 rödlök
3 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tärning grönsaksbuljong
4 dl vatten
2 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad basilika
1 msk hackad timjan
1 msk hackad oregano
Salt
Peppar

Antal portioner: 4
  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Dela paprika och lök i ganska stora bitar.
  3. Lägg paprikan och löken i en långpanna och häll över oljan.
  4. Blanda runt så att alla grönsaksbitar blir täckta av olja.
  5. Rosta i ugnen 20-30 minuter.
  6. Häll alla grönsaker, även vitlöken, samt vattnet i en kastrull.
  7. Mixa med en stavmixer.
  8. Tillsätt buljong, balsamvinäger och kryddor.
  9. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med en klick aioli!