En klassiker till kaffet.

3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
1,5 dl mjölk

  1. Sätt ugnen på 175 °.
  2. Klä en ugnsform, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  3. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Smält smöret.
  5. Blanda mjölken i smöret och låt svalna.
  6. Vispa socker och ägg vitt och pösigt med en elvisp.
  7. Sikta ner dom torra ingredienserna i äggsmeten.
  8. Vänd ner smör- och mjölkblandningen.
  9. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 25-30 min.
  10. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
  11. Skär upp kakan i rutor.