En sprödare variant av knäckebröd.

240 g grahamsmjöl
125 g grovt rågmjöl
1 msk strösocker
1 tsk salt
1/2 tsk torrjäst
1 1/4 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
1/2 dl rödbetsjuice (2 rödbetor)

Mängd färdigt knäckebröd: 
  1. Riv rödbetorna fint.
  2. Krama ur juicen ur rödbetorna tills du har rätt mängd juice.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Blanda i mjölk, rödbetsjuice, olja och ca 1/5 av de rivna och urkramade rödbetorna.
  5. Knåda degen i ca 5 minuter.
  6. Lägg degen i en bunke och täck med plastfolie. Låt vila i kylen ett dygn.
  7. Ta fram degen ca 20 minuter innan utbakning.
  8. Sätt ugnen på 175° C.
  9. Kavla ut degen mycket tunt, ca 1-2 mm, på ett bakplåtspapper.
  10. Skär degen i lagom stora bitar.
  11. Spraya lätt med vatten och strö över flingsalt om så önskas. Pressa fast saltet.
  12. Grädda mitt i ugnen tills att kanterna börjar bli bruna. Ju tunnare brödet är desto snabbare går det. Någonstans mellan 10 och 20 minuter.
  13. Låt svalna på galler.