Perfekt fikatillbehör.

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk nymalen kardemumma
2 krm muskot
1/2 tsk riven ingefära
1 tsk bakpulver
30 g smält smör
100 g finrivna morötter

Fyllning
50 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphiaost

  1. Sätt ugnen på 225° C.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt.
  5. Blanda de torra ingredienserna.
  6. Vänd försiktigt ner i äggfluffet.
  7. Riv morötterna och ingefäran och vänd ner även dessa i smeten tillsammans med det smälta smöret.
  8. Bred ut smeten i långpannan.
  9. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  10. Vänd uppochner på ett sockrat bakplåtspapper.
  11. Låt svalna.
  12. Vispa nu smöret till fyllningen i 2-3 minuter.
  13. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa ytterligare någon minut.
  14. Lägg i Philadelphiaosten och vispa tills den är jämt blandad.
  15. Bred ut över hela kakan.
  16. Riv över lite limezest.
  17. Rulla ihop.

Förvara i plastfolie i kylen.