En kaka med lite friskhet i smaken.

En tårtbotten

Kokostopping
50 g smör
250 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft
1/2 tsk citronzest
2 1/2 dl kokos

Fyllning
7 dl vaniljkräm
400 g konserverad ananas
2 msk citronsaft

  1. Blanda alla ingredienser utom kokosen till toppingen.
  2. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Vispa sedan i kokosen.
  4. Häll upp toppingen i en spritspåse.
  5. Lägg ett lager av sockerkaksbotten på ett serveringsfat.
  6. Blanda ner citronsaft i den konserverade ananasen.
  7. Ta upp frukten ur citron- och ananasjuicen.
  8. Häll hälften av citron- och ananasjuicen över sockerkaksbotten.
  9. Lägg sedan på vaniljkräm.
  10. Fortsätt med ett lager ananasbitar.
  11. Lägg på nästa lager av sockerkaksbotten.
  12. Häll över resten av ananasjuicen.
  13. Lägg på vaniljkräm och ananasbitar.
  14. Lägg sista sockerkakslagret på plats.
  15. Spritsa ut ett lager av kokostoppingen på hela tårtan.
  16. Strössla kokos över.

Kakan är mycket godare om den får vila över natten i kylen.