Grundrecept på detta snabbfixade fikatillbehör. Fyllningen kan varieras i det oändliga.

2 dl vetemjöl
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 35 x 25 cm.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt.
  4. Rör ihop mjöl och bakpulver.
  5. Blanda nu äggsmeten med mjölet.
  6. Tillsätt mjölk och rör ihop en jämn smet.
  7. Bred ut i långpannan.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  9. Strö socker över ytan.
  10. Vänd upp kakan på ett annat bakplåtspapper.
  11. Låt svalna under en långpanna.
  12. Bred ut fyllningen och rulla sedan ihop till en rulle med hjälp av pappret.
  13. Om pappret inte lossnar kan du pensla det med lite kallt vatten.

Förvara rulltårtan i kylen inslagen i plastfolie.