Kladdkakans dag är den 7:e november. I detta recept ger det brynta smöret lite extra karaktär till kakan.

2 ägg
1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk kallt kaffe
150 g smör
1 krm salt
Ströbröd

Glasyr
3/4 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
1 msk kakao
35 g smör

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn smöret.
  3. Förbered en rund form genom att smöra den och att strö lite mjöl eller ströbröd i den.
  4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
  5. Blanda kakao, mjöl och salt.
  6. Blanda mjölblandningen med äggfluffet.
  7. Blanda i det brynta smöret och kaffet.
  8. Häll upp smeten i formen.
  9. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter.
  10. Påbörja nu glasyren genom att blanda kakaon med lite av grädden.
  11. Värm socker och resten av grädden på medelvärme.
  12. Lägg i kakaoblandningen och chokladen och rör runt tills den smälter.
  13. Stäng av värmen och rör ner smöret.
  14. Bred ut glasyren på kakan.

Låt kakan vila minst en timme innan servering.