Mjuka och fluffiga frallor.

500 g vetemjöl
14 g torrjäst
2 msk strösocker
1 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör

Antal frallor: 8-12
  1. Blanda mjöl och salt.
  2. Värm mjölk och socker till 40 grader.
  3. Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken. 
  4. Häll över degvätska i mjölet.
  5. Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis. 
  6. Dela degen i 8-12 bitar. 
  7. Forma frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna. 
  8. Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
  9. Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
  10. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrö om så önskas.
  11. Grädda i ca 10 minuter.