Relativt snabbakade.

500 g vetemjöl
14 g torrjäst
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk färskmalen kardemumma
3/4 tsk salt
3 dl mjölk
1 ägg
50 g smör

Antal bullar: 10-12 st
  1. Blanda mjöl, kardemumma och salt.
  2. Värm mjölk och socker till 40 grader.
  3. Rör ner torrjästen och någon deciliter av mjölet i mjölken.
  4. Tillsätt degvätskan och ägget till mjölet.
  5. Knåda degen i 10 minuter. Under knådningen adderas smöret gradvis.
  6. Låt jäsa i bunke övertäckt med plastfolie i ca 1 timme.
  7. Dela degen i 10-12 bitar.
  8. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kladdig kan det underlätta att olja in händerna.
  9. Låt jäsa 45 minuter under bakhandduk.
  10. Sätt ugnen på 210 grader ca 20 minuter innan gräddning.
  11. Grädda i ca 10 minuter.