Ett vegetariskt alternativ till köttfärspiroger.

Degen
780 g vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 1/2 msk torrjäst
50 g smör
5 dl mjölk

Fyllningen
Bönor

Antal piroger: 16
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Ta bort från värmen och tillsätt mjölken. 
  4. Värm till 40° C.
  5. Blanda degvätskan och mjölblandningen och knåda till en smidig deg.
  6. Låt jäsa i en bunke övertäkt med plastfolie i 30 minuter. 
  7. Gör fyllningen under tiden för jäsning.
  8. Dela upp degen i 16 bitar
  9. Forrma runda bollar och kavla sedan ut till cirklar.
  10. Lägg på fyllning.
  11. Vik över degen och tryck ihop kanten med en gaffel.
  12. Låt vila i 30 minuter.
  13. Sätt ugnen på 225° C.
  14. Pensla med ägg.
  15. Grädda i ugn i ca 15 minuter.