Klassisk svensk husmanskost!

24 st strömmingsfiléer
2 dl grovt rågmjöl
1 dl philadelphiaost
2 msk hackad dill
1 msk senap
2 msk fint hackad röd lök
Salt
Vitpeppar
Smör

  1. Blanda philadelphiaost, rödlök, senap och dill.
  2. Salta röran och smaka av.
  3. Klipp bort kvarvarande fenor från filéerna.
  4. Lägg filéerna med köttsidan uppåt och krydda dem med salt och peppar. 
  5. Bred ut lite av oströran på varje filé och lägg ihop dem två och två med köttsidorna mot varandra.
  6. Vänd dem i rågmjöl.
  7. Stek i olja i en het panna, ca 2 minuter på varje sida. 
  8. Lägg i en rejäl klick smör på slutet och ös filéerna någon minut. 

Serveras med potatismos, skirat smör, pressgurka och lingonsylt.