Låter lika knäppt som det är gott!

Deg
450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 3/4 dl)

Fyllning
60 g svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
2 msk rapsolja
1 tsk salt
Peppar

Börja med att göra degen. Det bör du göra 4 timmar innan korvbullarna ska serveras. Alternativt så gör du degen kvällen innan och låter den kalljäsa i kylskåpet 8-14 timmar.

  1. Rör samman alla torra ingredienser.
  2. Blanda i vattnet.
  3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
  4. Dra degen en gång och låt den jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.

Gör sedan svampröran.

  1. Hacka eller skiva upp svampen i småbitar ca 1x1x1 cm.
  2. Blanda med hackad gul lök, hackad vitlöksklyfta, rapsolja, riven ost, salt och peppar.

När degen sedan har jäst klart är det dags att göra bullarna.

  1. Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig. 
  2. Kavla ut degen
  3. Sprid ut korvröran på degen.
  4. Rulla ihop degen.
  5. Skär degrullen i 12-18 skivor.
  6. Lägg bullarna i bullformar.
  7. Sätt på ugnen på 225° C.
  8. Låt bullarna jäsa 30 minuter. 
  9. Spraya med vatten och häll över vallmofrö om så önskas just innan gräddning.
  10. Grädda i 12-15 minuter.