Glutenfritt.

1 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl sesamfrö
1 1/2 dl linfrö
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl solrosfrö
3/4 tsk salt
3/4 dl rapsolja
3 dl vatten
1 msk flingsalt till ytan

Receptet räcker till 2 plåtar
Mängd knäckebröd: 550 g
Pris per 100 g: 4 kr
  1. Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet i en stor skål.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Blanda oljan och det kokande vattnet i övriga ingredienser.
  4. Låt svälla i 15 minuter.
  5. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper.
  6. Lyft bort det övre bakplåtspappret och strö över flingsalt. Lägg tillbaka bakplåtspappret och kavla en gång över hela så att flingsaltet fastnar i smeten.
  7. Grädda på 150 ° C i 1 timme. Två plåtar kan gräddas samtidigt. Den som står under kan behöva vara inne några minuter längre för att få färg.