Add

5 liter rabarber
1 1/2 liter vatten
1 kg strösocker

Mängd saft: 2 liter
  1. Rensa, tvätta och hacka rabarberna.
  2. Koka rabarberna i vattnet i 10 minuter.
  3. Vispa efter 5 minuter igenom med en elvisp så att alla rabarber finfördelas.
  4. Sila saften genom ren kökshandduk eller silduk. Låt gärna rinna igenom i en timme.
  5. Rengör flaskor genom att koka dem i 10 minuter eller kör dem i ugnen på 100 ° C i 20 minuter.
  6. Mät upp mängden saft och häll upp den i en kastrull.
  7. Tillsätt 500 g strösocker per liter saft.
  8. Koka upp saften under omrörning tills sockret löst sig.
  9. Skumma av.
  10. Häll upp i flaskor. Förslut genast och låt svalna.

Vid servering spädes saften till önskad styrka. Förslagsvis 1 del saft och 4 delar vatten.