Härliga, sega bagels.

320 g vatten
10 g torrjäst
23 g strösocker
500 g vetemjöl
6 g salt

Antal bagels: 10
Pris per bagel: 
  1. Värm vattnet till 37-43 grader C.
  2. Blanda vattnet med jäst och socker och låt stå i ca 10 minuter.
  3. Blanda mjölet och saltet i en bunke.
  4. Häll i degvätskan i mjölet och rör ihop till en deg.
  5. Knåda i 10 minuter tills degen blivit blank och smidig.
  6. Låt jäsa i en timme i en oljad skål.
  7. Dela upp degen i 10 bitar.
  8. Forma runda bollar av degbitarna.
  9. Låt degbollarna vila 10 minuter i en oljad form.
  10. Sätt ugnen på 220 grader.
  11. Koka upp vatten i en vid kastrull.
  12. Gör hål i mitten av bollarna.
  13. Koka varje bagel 1 minut på varje sida.
  14. Plocka upp med en hålslev.
  15. Pensla med en blandning av ägg och mjölk.
  16. Doppa i eller strö över önskad garnering.
  17. Grädda på 220 grader i ca 20 minuter.