Add

Bulldeg

700 g mjöl
120 g socker
5 g malen kardemumma
5 g nymortlad kardemumma
10 g torrjäst
1 tsk salt
125 g smör
1 ägg
350 g mjölk

Fyllning

200 g smör
65 g socker
50 g vaniljsocker
10 g nymortlad kardemumma
25 g mjöl

Antal bullar: 16
Pris per bulle: 
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda i ägg och mjölk.
  3. Knåda tills att allt mjöl tagits upp av degen.
  4. Knåda sedan in det rumstempererad smöret, lite i taget.
  5. Knåda degen tills att den är jämn och spänstig. Det tar ca 10 minuter.
  6. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke övertäckt med plastfolie. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar. I kyl tar det 8-12 timmar.
  7. Dra och vik degen 5-8 gånger.
  8. Låt jäsa till dubbel storlek.
  9. Dra och vik degen 5-8 gånger.
  10. Låt jäsa till dubbel storlek.
  11. Kavla ut till en stor rektangel.
  12. Låt vila 15 minuter så att glutentrådarna slappnar av.
  13. Kavla ut rektangeln ännu tunnare.
  14. Bred ut fyllningen och vik ihop degen.
  15. Dela i 16 remsor och forma bullar.
  16. Låt bullarna jäsa i 30 minuter på en plåt övertäckta med bakhandduk.
  17. Pensla med en blandning av sirap och vatten (2 delar sirap/1 del vatten) och strö sedan nymalen kardemumma över bullarna.
  18. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader tills de fått en fin färg. Det tar ca 10 minuter.