Krämig och fluffig.

50 g Philadelphiaost
3 ägg
1 dl – 1 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

  1. Dela upp äggulor och äggvitor i två bunkar.
  2. Ta bort ca 1/2 äggvita. Vispa äggvitorna till ett fast skum. 
  3. Vispa socker, vaniljsocker och äggulor tills det blivit ett fast skum. Jag föredrar att använda den mindre mängden socker.
  4. Häll i färskosten och vispa snabbt ihop så att färskosten fördelas i smeten. 
  5. Vispa grädden.
  6. Blanda först i grädden och sedan de vispade äggvitorna i den övriga smeten.
  7. Frys i minst 4 timmar

Smaksättningar

Kaffe

1 msk snabbkaffe
1 msk strösocker
1 msk kokande vatten

  1. Blanda snabbkaffe, socker och hett vatten i en bunke.
  2. Vispa till ett fast skum.
  3. Rör ner i glassmeten innan frysning.

Kola och jordnöt

Add

Ingefärskola

Bananglass