De krispigaste, krämigaste och ljuvligaste potatisarna du någonsin smakat.

Mjölig potatis
2-3 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
1/2 tsk bakpulver
Salt
Peppar

Pris per portion:
  1. Fräs vitlök och timjan i olja.
  2. Sätt ugnen på 180-190° C.
  3. Koka potatisen i välsaltat vatten tills den är nära överkokt och nästan faller söner. Låt vattnet koka upp innan potatisen hälls i. Man kan även ha bakpulver i vattnet vilket ger extra krispighet i slutresultatet.
  4. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  5. Kasta runt potatisen lite så att ytan blir mycket kladdig.
  6. Olja botten av en ugnsform och lägg i potatisen.
  7. Häll den smaksatta oljan över potatisen och arbeta in oljan i potatisen med händerna.
  8. Salta och peppra.
  9. Tillaga potatisen i ugnen 50 minuter till en timme.
  10. Efter 40 minuter tas formen ur ugnen och alla potatisar plattas till något.
  11. Sedan färdiggräddas de de kvarvarande minutrarna i ugnen.