Knasigt och gott!

Deg
450 g vetemjöl
1 msk torrjäst
3 msk strösocker
1 tsk salt
350 g vatten (3 3/4 dl)

Fyllning
100 g korv
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

Antal bullar:

Börja med att göra degen. Det bör du göra 4 timmar innan korvbullarna ska serveras. Alternativt så gör du degen kvällen innan och låter den kalljäsa i kylskåpet 8-14 timmar.

  1. Rör samman alla torra ingredienser.
  2. Blanda i vattnet.
  3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa 6-8 timmar (t ex över natten) i kylskåp.
  4. Dra degen en gång och låt den jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur.

Gör sedan korvröran.

  1. Hacka eller skiva upp valfri korv i småbitar ca 1x1x1 cm.
  2. Blanda med hackad gul lök, hackad vitlöksklyfta och ett par matskedar rapsolja.

När degen sedan har jäst klart är det dags att göra bullarna.

  1. Häll försiktigt ut degen på en lätt mjölad yta och strö mjöl på ovansidan för att göra den mindre kladdig. 
  2. Kavla ut degen
  3. Sprid ut korvröran på degen.
  4. Rulla ihop degen.
  5. Skär degrullen i 12-18 skivor.
  6. Lägg bullarna i bullformar.
  7. Sätt på ugnen på 225° C.
  8. Låt bullarna jäsa 30 minuter. 
  9. Spraya med vatten och häll över vallmofrö od så önskas just innan gräddning.
  10. Grädda i 12-15 minuter.

  1. Platta varsamt ut degen med händerna tills den är 2-3 cm hög. 
  2. Dela varsamt av lagom stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Använd gärna en degskrapa till detta då degen är kladdig och ömtålig.
  3. Låt frallorna vila ca 20 minuter innan gräddning. 
  4. Grädda till gyllenbruna vilket tar ca 10 minuter.