Sega och goda frallor. Perfekta att använda till att göra matiga mackor för utflykter då de håller ihop bra.

600 g vetemjöl
1 tsk salt
14 g torrjäst (1 påse)
2 msk socker
500 g rumstempererat vatten

Pris per fralla: 1,50 kr då jag använder ett förhållandevis dyrt mjöl (Manitoba). Med ett vanligt vetemjöl skulle priset snarare landa på 0,50 kr/st.
  1. Blanda vetemjöl, torrjäst, salt och socker i en stor skål.
  2. Blanda i vattnet och rör ihop till en deg. Den är mycket kladdig i detta läge.
  3. Täck med plastfolie och låt jäsa en timme.
  4. Dra degen 8-12 gånger.
  5. Täck med plastfolie och låt jäsa 2-6 timmar.
  6. Dra degen 8-12 gånger.
  7. Täck med plastfolie och låt jäsa 2 timmar.
  8. Dela degen i 8 delar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. (Ett tips är att mjöla ovansidan på den uthällda degen och sedan dela med en degskrapa då degen är väldigt kletig ännu. Fuktade händer är ett annat sätt att hantera degen lättare.
  9. Ställ en uppochnervänd plastlåda över plåten och låt jäsa 1-2 timmar.
  10. Värm ugnen till 225 grader C. Låt en ugnsform stå långt ner i ugnen.
  11. Häll ett par dl vatten i ugnsformen när bröden stoppas in i ugnen.
  12. Grädda bröden i 10-15 minuter.

Pris per fralla: 1,50 kr då jag använder ett förhållandevis dyrt mjöl (Manitoba). Med ett vanligt vetemjöl skulle priset snarare landa på 0,50 kr/st.