Jag brukar göra min egen pizzadeg men har aldrig skrivit ner hur jag gör den. Därför blir den lite olika varje gång. Nu planerar jag att pröva fram vilket recept som ger den, i mina ögon, bästa pizzadegen.

På vägen dit räknar jag med att märka hur olika jästider och degblandningar inverkar på slutresultatet.

Aktuellt recept
500 g mjöl tipo 00
9 g salt
9 g torrjäst
vatten (oklart hur mycket men det var ca 75 % hydrering)

Tillagningsdetaljer
Jäs 1,5 timmar.
Ta ⅕ av degen och baka ut på ett bakplåtspapper.
Häll på ca 1 msk olja innan tomatsåsen hälls på.  

Utvärdering 
Smaken och texturen var fantastisk god och frasig. Svårt att forma degen då den krävde varsam hand för att det inte skulle bli hål i bottnen. Glutentrådarna hade inte fått tillräcklig tid och knådning för att utvecklas i tillräcklig omfattning.

Tidsåtgång: 1 timme och 40 minuter innan utbakning