Relativt snabblagade vegetariska hamburgare med möjlighet att bli riktigt goda. Vissa justeringar av recept och tillagning krävs dock. Nästa gång ska jag:

  • Koka linserna kortare tid för mer struktur i burgarna. Gör tunnare burgare.
  • Hacka löken istället för mer struktur
  • Testa att blanda i lite finhackade och stekta champinjoner i 
  • Ha i lite soja, worsheshiresås och eventuellt även näringsjäst för mustigare smak.
  • Gör burgarna tunnare än 2 cm.
  • Stek på medelhög värme.
  • Se till att ha lök, smörgåsgurka och en riktigt god dressing på hamburgarna. Det är svårt att utvärdera smaken när tillbehören inte är mina favoriter.

Aktuellt recept
4 dl mandelmjöl
4 dl riven mozzarella
3 dl röda kokta linser
2 dl ströbröd
2 dl riven gul lök
2 ägg
1 dl hackad persilja
1 hackad röd spansk peppar
1 tsk salt

Tillagningsdetaljer
Blanda alla ingredienser i en skål
Forma 8 burgare och stek dem i smör

Tidsåtgång: 30 minuter

Utvärdering
Burgarna var drygt 1 cm tjocka. Innehållet var lite kletigt. Smaken god men inte så tydlig.