Misslyckad laxcarpaccio! Men rätt god ändå 🙂

Nästa gång

400 g lax

Dressing

Rostade pinjenötter

Cest och saft från två citroner

En riven vitlöksklyfta

1 tsk ljusa senapsfrön

Malen svartpeppar

Salt

1 dl färsk persilja

Tillagningsdetaljer

Skiva laxen tunt

Lägg upp ruccola och machesallad på ett fat

Lägg laxbitar på salladen

Toppa med körsbärstomater, pinjenötter, flingsalt och olivolja 

Häll på dressingen just innan servering då laxen annars blir lite grå av syran i citronerna

Testa även lite flarn av parmesan

Utvärdering 

Add

________________________________________________________________________

2019-11-23

Aktuellt recept

200 g upptinad lax

Dressing

Cest och saft från två citroner

En riven vitlöksklyfta

1 tsk mörka senapsfrön

Malen svartpeppar

Salt

1 dl färsk persilja

Tillagningsdetaljer

Skiva laxen tunt

Toppa med ruccola, körsbärstomater och dressingen

Häll på dressingen just innan servering

Utvärdering 

Tidsåtgång: 30 minuter 

Rätten användes som förrätt till 6 personer. Bra att mycket gick att göra i förväg. 

Hur var smaken och texturen?

Det var en väldigt syrlig dressing och laxen badade i citron. Det gjorde att laxen blev helt tillagad och dessutom upplevdes syrlig. För lite salt dessutom. Glömde också pinjenötter.

Förbättringsmöjligheter recept?

Olivolja och mer salt. 

Förbättringsmöjligheter tillagning?

Lägg laxen ovanpå salladen så att den inte dränks i citronsaft.